За ред в жилището – смяна на щрангове


Смяната на щрангове е един от необходимите ремонти в старите жилищни сгради. Причината са старите метални тръби, от които са изградени различните тръбопроводи. С годините на ползване старите щрангове са корозирали и създават проблеми. Все по-често се запушва канализационния щранг, а водата е с намален дебит и трудно стига до високите етажи.

Тези проблеми могат да бъдат решени само със смяна на вертикалните и хоризонтални щрангове, за да се приключи с корозиралите тръби от абонатната до последния етаж (тавана). За целта е необходимо всички собственици на жилище в кооперацията или входа да вземат решение на общо събрание. Това се налага, защото щранговете са обща собственост и услугата трябва да се заплати от всички.

За цялостната смяна на щранговете потърсете фирма за ВиК услуги, защото те са професионалисти и работят качествено. Специалистите ще монтират нови полипропиленови тръби, които се отличават с много добра характеристика. Те не корозират, имат гладка повърхност, леки са, устойчиви на натоварване, работи се лесно с тях. Гладката вътрешна повърхност на канализационния щранг не позволява да се задържат отпадъци и отпадните води се движат нормално. На тръбите ще бъде направена шумоизолация, а на всеки вертикален щранг ще се постави нов спирателен кран.

Със смяната на щрангове ще се решат много проблеми в жилището. На първо място с тази инвестиция ще си осигурите спокойствие и комфорт в жилището. Новите тръби не внасят тревожни мисли за някакво наводнение или запушване на канали. Спокойно може да затворите дома си и да почивате нормално. Не са малко случаите на наводнения, предизвикани от течащи щрангове. Едно такова наводнение е свързано с много разходи и междусъседски разправии.

Свързаните разходи със смяната на щрангове са значително по-малко когато се подменят всички тръби във входа, защото фирмите предлагат отстъпка от основната сметка.

Желателно е всеки собственик да се включи в смяната на щранговете за да бъде ефекта цялостен. Средства може да потърсите и чрез заем, но не отлагайте смяната на щрангове. Това е важно за вас и вашия дом – няма да се налага да сте пазачи на собствения си дом, да търсите постоянно подръчни средства за справяне със запушените канали, ще си спестите неприятностите от старите метални тръби.

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *