За силата на био етеричните масла


За доброто психично здраве допринасят качествените био етерични масла. Те се получават от растенията чрез парна дестилация. Има и други начини за тяхното извличане от растенията, но най-висококачествени масла се получават чрез парната дестилация. Количеството получено масло от единица суровина е много малко, което определя и високата им цена.

В търговската мрежа се предлага и етерично масло на по-ниска цена, но за да се получи това, то е разредено допълнително с други масла. То също има добро действие, но проблема е, че понякога се предлага от търговците като на висока цена.

Въздействието на био етеричните масла върху човешкия организъм е много полезно и разнообразно. Те преди всичко действат успокоително, премахват болки, тонизират тялото. Например, всеки е усетил влиянието на боровата гора – боровата смола действа отлично на дихателната система. Ароматът оказва влияние на настроението – приятния мирис създава настроения, а лошия – негативни реакции. Био етеричните масла влияят на настроението и на функциите на човешкия организъм – могат да действат върху кръвното налягане, главоболието.

Въздействието им се определя от техния състав, т. е. от състава на маслото от съответното растение. Трябва да отбележим, че състава на маслото от едно и също растение зависи както от почвено-климатичните условия, при които се отглежда, така и от времето, през което се бере цвета.

Дозата за всеки човек е индивидуална. Ако решите да ги ползвате самостоятелно е добре да започнете само с капка, за да почувствате действието им. Препоръчва се да се консултирате с ароматерапевт, който да определи вида и дозата за съответното масло. Много добро е влиянието на био етеричните масла чрез кожата. Нанесени с масаж те тонизират тялото, навлизат в организма и оказват здравословно влияние.

За да сте сигурни в качеството на предлаганите био етерични масла е добре да се консултирате с ароматерапевт. Освен това в интернет има много богата информация по този въпрос. Добре разработените сайтове на онлайн магазините разполагат с каталози на своите предложения с информация към всеки продукт. Предлаганите качествени продукти са в стъклена опаковка, което запазва качеството им.

В търговската мрежа се предлагат и масла, които са получени по синтетичен начин с аромат, близък до естествения. Те също се ползват за масаж, но ефекта им се различава съществено от този на естествените.

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *