Особености при избор на ъглови и прави дивани


Диваните са основна мебел в гостната, а напоследък все по-често се срещат и в кухнята. Това тяхно широко приложение се дължи на практичното им ползване. Използват се и като интериорно решение, и в офисите. Голямо е разнообразието в зависимост от формата – ъглови, прави, кръгли. Всеки един от видовете се характеризират със свои особености, предимства и недостатъци, но всички те са функционални. При избора им трябва да се подходи внимателно като се имат предвид редица фактори.

Най-напред да се уточни къде ще се постави дивана, за да се определят размерите. Много е важно да се знае с каква цел ще се ползват диваните – ще се ползват ли за спане или не. От това зависи има ли нужда от механизъм за разтягане.

За да се ползва пространството в стаята рационално се предпочитат ъглови дивани. С тях се постига максимално оползотворяване на свободното място, а и те самите са интересни като дизайн. В зависимост от интериора в съответната стая се избира и цвета на тапицерията, материала на самото изделие, както и вида на пълнежа.

За офиси са подходящи модели с лесно почистваща се тапицерия и без механизъм за разтягане. За кухните като се има предвид, че те са малки помещения се избират модели с малки размери, често с по-тесни седалки. Често се предпочитат такива с чекмеджета, за да могат да се ползват за съхраняване на различни вещи.

Ъгловите дивани са много практични и подходящи както за големите гостни, така и за малките. Важно е да се избере подходящия модел, за да се комбинира добре с вече поставените мебели. Освен това е нужно да се уточни самата конструкция – модулни или стационарни. Стационарните намират по-малко приложение. Предпочитат се модулните ъглови дивани съставени от два или три модула. При този вид конструкция едната част е ъглова, а другите две са прави.

При модулните варианти е възможно да се направят различни комбинации, което позволява да се променя конфигурацията им. Наред с това има и недостатък – има по-голямо разстояние между модулите, което видимо не се забелязва, но се усеща при сядане между два съседни модули. Предложенията на различните онлайн магазини на ъглови дивани и други модели са много разнообразни и красиви. Разгледайте ги и изберете вашия модел.

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *