Инвестицията в смяна на щрангове е с бъдеще


За да се осигури едно добро бъдеще по отношение на ползване на всяка една от системите е необходима смяна на щрангове. Тръбопроводите за студена и топла вода, както и тези на канализационната система са направени с метални тръби, които вече са негодни да се ползват. Корозията ги е повредила и от насъбраната ръжда във вътрешността на тръбите се влошава качеството на водата. Спада и налягането, което забавя достигането на водата към горните етажи. Все по-често се запушват канали и се забавя изтичането на отпадните води. Появилите се пукнатини създават реална опасност от наводнение. Това вече е сериозно, защото ще се наложи да се вкарат много средства за отстраняване на последствията.

При смяна на щранговете сега се използват тръби от нови материали, които за разлика от металните не корозират. Тръбите от полипропилен или пластмаса са с много гладка вътрешна повърхност и не се задържат никакви отпадъци по тях. Ремонта, свързан с отстраняване на старите метални тръби и поставяне на новите е сложен и труден, което изисква опитни майстори. Ето защо за да сте сигурни в качеството на свършената работа по смяна на щрангове е желателно да ползвате услугите на фирма за ВиК услуги.

В жилищните кооперации щранговете са обща собственост и за да се направи смяната им е нужно решение на общото събрание на всички собственици. Това се налага, защото услугата следва да се плати от всички. Цялостната смяна на вертикалните и хоризонтални тръби е препоръчителна, защото тогава ефекта е най-добър. Освен това сумата, която ще заплатите ще бъде pо-ниска, защото ще ползвате отстъпка от фирмата.

Наетите професионалисти ще се справят със смяната на щранговете в рамките на един работен ден, което ще позволи за кратко да останете без вода. С поставянето на новите тръби ще бъдат сменени старите спирателни кранове. На всеки един от новите щрангове ще се постави спирателен кран, което ще улесни ползването му.

От смяната на щрангове ще получите само спокойствие и комфорт в дома си. Водата ще бъде чиста, а проблема със запушените канали ще остане в миналото.

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *