Какви дрехи са подходящи за дами с нисък ръст?

damski-drehiЧесто пъти, когато една дама е с нисък ръст, среща огромни затруднения при избора на облекло. Сега сме ви подготвили няколко дизайнерски съвета, които да ви помогнат да увеличите визуално ръста си, за да постигнете желаната визия.

Задължително е да отбележим, че ниският ръст при дамите си има и големи предимства, така че, просто се научете да ги използвате, за да сте неустоимо привлекателни за мъжете.

Не купувайте широки дрехи, защото те само загрозяват фигурата ви, без да помагат да изглеждате по-високи. По-добре се ориентирайте към прилепналото по тялото облекло, което ще издължи силуета.

Дебелите пуловери и жилетки, както и претрупаните с къдрици и волани дрехи /например блузи тип „жабо“/, също не са препоръчителни.
Откажете се и от високите яки и големите джобове.

Добре ще ви стоят късите палта, които описват фигурата и тези, с дължина под бедрото.

Дългото палто прави дамите с по-нисък ръст да изглеждат несъразмерно, затова ги избягвайте.

Двуредните палта и якета – също, защото утежняват горната част на тялото и правят фигурата квадратна.
При избора на поли се придържайте към подходящите модели в съответствие с формите и възрастта ви. Полите с дължина малко под коляното са класически избор и подхождат чудесно на по-дребните жени. Това не може да се каже обаче за дължината до средата на прасеца, която визуално скъсява краката.

Дългите до земята поли не носете без обувки на висок ток!

Подходящи са изрязаните панталони, които се вписват перфектно в модерния стайлинг на дами с нисък ръст. Късите панталони – също, но не и прекалено късите, които скъсяват визуално дължината на краката.

В цветово отношение контрастите са желани, тъй като разделят фигурата наполовина и я правят да изглежда по-висока. Чудесно ще бъде да облечете бяла блузка в комбинация с черна пола или панталон. Също добър избор са дрехи в един цвят, като горната част да е в по-светлия нюанс, а долната – в по-тъмния.
Тъмните цветове, както и пъстрите десени не са подходящи за ниската фигура.

 

Източник: https://album.bg/

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *