Как да комбинираме вана и душ в една баня?

Много хора мечтаят да имат вана и душ, но това е възможно да се реализира само на собствениците на просторни бани. Какво правят тези, които са с по-малки бани? Ето няколко варианта:

Опцията комбинирани системи

Производителите предлагат разнообразни модели комбинирани системи – от прости до луксозни с много допълнителни опции. Но винаги такъв дизайн включва самата душ кабина със завеси, задна стена и огледало.

Цената на двойната система е в пъти по-скъпа от отделните опции. От гледна точка на функционалността обаче тя няма равна. Такъв вариант е комбиниран модел с джакузи система.

Въз основа на вашите вкусови и семейни навици, можете да изберете вариант с врати, плъзгащи се прегради или завеси, с рафтове или без тях.

Икономични решения за малки помещения

Комбинираната система  може да се създаде. Достатъчно е да се закупи душ панел с необходимите функции, а след това да се предпази останалата част от стаята от пръскане със стъклени врати или дори обикновени завеси за душ.

Добре доказани завеси, които удобно се прибират отстрани, без да създават проблеми при работата. Поради факта, че сами определяте какъв душ панел да купите, не само можете да спестите пари, но и да поддържате интериорно решение, което да пасва на общия стил.

Ако поставите душ панел към стената е проблематично, тогава трябва да обърнете внимание на душове поливащи директно от тавана. Те са икономични и много луксозни. Разбира се, не можете да получите страничен масаж при използване на полилей за душ, но при закупуване на красив модел (дори и с вградено осветление) можете да си осигурите добро настроение и удоволствие от водните процедури.

А ако ваната и душа са разделени?

Въпреки това, понякога можете да се поберат едновременно вана и душ в малка стая – за това е достатъчно да се замени обикновената вана със “седящият” вариант, и на свободното пространство да се постави душ. Или пък да инсталира вана с неправилна форма.

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *