Летен хлад и ниски смети за ток

В следващите редове са намесени електроуреди като климатици, вентилатори, кухненски уреди и т.н. Целта на текста са няколко бързи съвети как да ви е хладно през горещото лято и как сметката за ток в края на месеца да не бъде много голяма. Не си мислете, че само ние тук сме пестеливи и икономични.

Затворете щорите в слънчеви дни, за да предотвратите натрупването на топлина през прозорците. Ако живеете в климат, където нощем се охлажда, отворете прозорците си и изключете климатичната система. Ако не искате да оставяте прозорците отворени през цялата нощ, ранните сутрини също могат да бъдат подходящо време за пропускане на хладен въздух в къщата.

 

Ако имате вентилатор за стая, използвайте го, за да изтеглите хладния въздух в дома си. Отворете прозорците през нощта, а вентилаторът пуснете рано сутрин. Изключете вентилатора и затворете прозорците през деня.

Използвайте вентилатори за баня и кухня, за да премахнете топлината и влажността, произведени след къпане или готвене. Таванните вентилатори също не са демоде, когато чрез тях в стаята  можете да създадете ефект на вятърен хлад върху кожата си.

 

През лятото планирайте ястия, които изискват минимално готвене, или се опитайте да използвате микровълнова печка или гответе навън на скара. Пускайте съдомиялната машина и прането през нощта, когато е по-хладно, и пускайте машините когато са максимално натоварени – в рамките на нормалното. Помислете да сушите чиниите и дрехите на въздух, а не в машини.

 

Има много начини да направите лятото си по-хладно вкъщи и по-енергийно ефективно. Някои съвети дори не са в интернет, а се намират в наръчниците за ползване на уредите. Научете се как да ползвате климатика, оптимизирайте се готвенето си през лятото, не включвайте уредите в дома за щяло и нещяло. Така лека полека ще си изградите навици, които ще направят ежедневието в дома по-приятно, дори и в горещите летни дни.

 

Източник: Онлайн магазин – Vladives.bg

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *