Маркетингови съвети за начинаещи

123Всеки ден за нашето внимание се борят стотици марки, как можете вие да избутате вашата на първо място? Има някои стъпки, които ще ви дадат някакъв шанс за успех.

Преди да прочетете съветите обаче се уверете, че разполагате с двете основни неща.

  1. Да се уверите, че всичките ви маркетингови стратегии са насочени към това да направите вашият бизнес уникален.
  1. Да определите целите на вашата маркетингова стратегия. Искате последователи, да увеличаване броя на потенциалните клиенти, или просто да увеличите популярността на марката? Знаейки какво точно искате оможете да изберете най-добрите тактики.

Ето и съветите:

1 Фокусирайте се върху вашата целева аудитория.

Когато за първи път започнете да продават продукта, можете лесно да се увлечете и да започнете да търсите подход за всички. Важно е да се съсредоточите върху привличането на целеви клиенти, повечето от които ще помогнат за развиването на бизнеса ви.

Вместо това обаче се фокусирайте върху целева група, която ще ви помогне да постигнете краткосрочни цели.

Във всеки случай, трябва да достигнете целевата клиентела по най-ефективния начин с помощта на по-ефективно използване на ограничените ресурси.

2 Изграждане на стратегическо партньорство

Сътрудничество с добре известни марки ще помогне за укрепване на доверието в компанията. Изберете компания, която предлага допълнителни услуги, за да имате възможност да си взаимодействате. Винаги може да се помисли за взаимно сътрудничество в полза на двете страни.

3.Връзка с местната общественост

Свържете се с вашия местен вестник или радио и им кажете за новият си бизнес. Уверете се, че си струва времето и енергията.

Можете да отидете в университета или колежа, който сте завършили. Те обичат истории за студентите постигнали успех след дипломирането.

В допълнение, можете да се обърнете към известни блогъри, като им изпратите своя продукт за преглед.

4 Уверете се, че хората говорят за вас

Ако искате да накара хората да говорят за вашия продукт или услуга, им дайте основание. Оферта за отстъпка при писане на положителна оценка за вашия продукт или услуга, или да ги помолите да напишат съобщение на Facebook или просто да харесат страницата ви.

Друг начин да се насърчат клиентите – това е чрез състезание. Можете да поставите кодове за подаръци навсякъде, включително и на собствения ви сайт. И вие ще определите победителя в края. Бъдете креативни, за да се стимулирате потенциалните си клиенти, и се уверете, че има реална полза за тях.

  1. Развитието на съдържанието

Тук нещата са съвсем прости – колкото повече уникална информация имате толкова по-голяма е вероятността да спечелите вниманието.

  1. Използване на социалните медии

Една очевидна тактика е използването на социалните медии. Все пак, има някои грешки, които трябва да се избягват. Публикувайте последователно и общувайте с клиентите си. Няма нужда да превръщате вашия Twitter и Facebook акаунт в страница с реклама за вашата фирма. Вместо това, поставете нужната на клиентите ви информацията.

Ако даден продукт се продава по-добре визуално, фокусирате енергията си върху Instagram или Pinterest. Ако ви предложим услуга, която е най-добре да се разпространява чрез обмен на информация и се съсредоточете върху Twitter или Facebook.

 

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *