Модни тенденциите в обзавеждането на банята

moderna banyaЛятото е най-идеалното време за всякакви ремонти в жилището. Така че, ако сте решили да се захванете с подобен род дейности или да подновите банята си, например, тогава тази статия е за вас, тъй като тя ще ви запознае с актуалните тенденции в обзавеждането на банята.

Тази година са много популярни свободно-висящи вани, по-просторни душ кабини, а при плочките актуални цветове са всички нюанси на сивото. Заложено е преди всичко на лукса и комфорта, които предразполагат към пълен релакс.

Банята отдавна се превърна в специално помещение, което да осигури на всеки човек спокойствие, да отърси организма си от ежедневния стрес, да освободи тялото си от токсините и да го презареди с нова енергия. Модерната баня се характеризира със спа атмосфера, която предразполага към уединение и пълен релакс. Напоследък все повече се разпространява азиатският стил на обзавеждане, при който е заложено на естествените материали и елегантната декорация. Този изтънчен вкус на модерното обзавеждане безспорно предразполага към великолепна отпускаща атмосфера. Ако се нуждаете от ново обзавеждане, ще направите най-добрия избор като заложите на този стил.

Ако желанието ви е вашата баня да има естествено и успокояващо излъчване, да има по-приветлива и топла атмосфера, то тогава заложете на естествени материали като бамбук и дърво. Най-подходящите цветове са бяло, бежово и сиво, като водещи и предпочитани са неутралните, които се съчетават перфектно с естествени материали. При използването на текстури при тези бани са характерни контрастите, които са направо изумителни. Можете да преобразите излъчването на вашата баня и като добавите стайни растения.

Всеки знае колко важно е осветлението за банята и каква роля играе то. Съвременната баня се характеризира и със съвременното LED осветление. Можете да изберете стенни апликации или красив полилей. Този вид осветление от една страна ще намали електроенергиините ви разходи, а от друга ще озари помещението ви с мека и красива светлина.

Плочките за баня също са от голямо значение. Ако искате да създадете усещане за повече простор и топлина, заложете на плочки в по-светли, по-топли и по-меки цветове. А през студените зимни месеци ще ви бъде много по-приятно да стъпвате, ако под тях сте поставили подово отопление.

Вижте повече на: http://www.keramo-bg.com/vani-i-dush-kabini

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *