Съвети при избор на дограма

 

replacement_windowsПоради трудния избор на дограма, в тази статия ще се опитаме да помогнем на всички клиенти като покажем характеристиките на PVC дограмата.

Когато избирате PVC дограма, трябва да търсите камери и марка на профила, стъклопакети и обков.

Видове профили

Ако домът ви е разположен в близост до шумно място и търсите прозорциза помещенияоткъм оживена улица, тогава най-добре да бъде профилът да е 5-камерен. Но ако живеете в тих район, тогава е достатъчен 3-камерен профил, както и за остъклена тераса.

Днес на пазара се предлагат различни видове марки профили. В зависимост от цента те се делят на три категории: икономичен, среден клас (класик) и премиум.

Ако търсите профил на ниска цена, тогава може да изберете икономичния клас. Те се предлагат предимно от български, но и от чуждестранни производители. Цената на българските профили е сравнително ниска, поради факта, че те се произвеждат в страната ни, за чието производство предимно се използват местни материали, поради което разходите са по- малки.

Профилите от среден клас имат много добро качество, а цените им са достъпни за всеки.  PVC дограмите, изработени от този профил имат дълъг сравнително живот и те са едни от най- предпочитаните на нашия пазар.

Премиум профилите са една класа над средния клас, което означава, че са изключително добро качество и много дълъг живот на експлоатация. Това е най- доброто, което пазарът предлага.

Видове стъклопакети

Стъклопакетите са двойни или тройни, в зависимост от стъклата, чието пространство между тях се пълни с разреден въздух, предпазващ от студа и шума.

В стъклопакета могат да се сложат най- различни стъкла- стъкла, които да са със специално покритие, отразяващо топлината обратно в жилището и увеличаващо изолацията, или специално стъкло с много по- голяма здравина от обикновеното. Трябва да знаете обаче, че всички допълнителни опции оказват влияние върху цената, което може да оскъпи стъклопакета.

Колкото до обкова, на него трябва да се обърне наистина голямо внимание. Най- добре е той да се регулира във всички посоки и в този случай винаги се доверявайте на професионалистите.

За алуминиевата дограма трябва да знаете, че е здрава и дълготрайна, но тя се използва най- вече при изграждането на сгради,  които изискват повишена здравина. При жилищните прозорци, алуминиевият профил трябва да бъде с термично прекъсване, тъй като материалът е добър проводник на температура. По този начин профилът се разделя на две части и вътрешното от външното пространство се разграничават.

 Алуминиевата дограма се използва в жилищата най- често при вътрешните врати за бани и тоалетни. Може да се използва и за остъкляване на тераса без отопление, тъй като ако се използва при външна стена за помещение, което се отоплява, влажността на въздуха ще е висока и това ще доведе до образуване на мухъл и конденз.

 

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *