Реклама във Фейсбук

За никого не е тайна, че Фейсбук отдавна е важен канал за комуникация не само между приятели, но и между бизнеса и потенциалните му клиенти. Все повече компании и фирми обръщат сериозно внимание на рекламата във Фейсбук.

По-разкрепостените собственици на бизнес вече са усетили предимствата на рекламата в социалната мрежа и инвестират в това. Рекламата във Фейсбук е със значително по-ниска цена от рекламата във всички останали медии. В социалната мрежа тя може да достигне до точно определена аудитория и да отбележи успех за много по-кратко време и с много по-малко средства. За да се случи това, обаче, с тази реклама трябва да се заемат специалисти, тъй като е доста специфична.

Когато се захващаме с реклама във Фейсбук, трябва внимателно да оформим корицата на Фейсбук страницата си. Профилната снимка и корицата на една страница са опаковката на продукта, който продаваме. Затова тя трябва да притежава елемент на атракция и някакво скрито послание към клиента.

Създаването на правилната корица не е лесно, затова се доверете на хора с опит в областта.Тук всичко е от значение – цветовете, размерите, съдържанието. Точно корицата трябва да е това, което привлича феновете.

Специалистите сигурно вече са готови да ви подскажат, че е препоръчително поне веднъж месечно тази корица да променя дизайна си. Така тя ще подсеща клиентите ви да видят новите предложения, промоциите и да осъществят необходимата комуникация с вас.

Когато клиентите са доволни от определена марка, те не се нуждаят от подсещане да споделят страницата и така по естествен начин да се промотира марката.

За да се харесва страницата, решаващо значение има и съдържанието й. То трябва да е качествено и издържано, да е интересно за феновете на страницата. Постовете трябва да подтикват феновете към някакъв вид действие – да споделят, да коментират или да харесват.

Това може да се случи, само ако оставите рекламата изцяло в ръцете на специалист, в противен случай целия труд и средства отиват напразно.

Източник: http://loveshkivesti.com/