7 дамски дрехи от класическия гардероб

Стилистите наричат ​​класическият стил възможно най-естествен.

Класическото облекло за жени се представя в доста широка гама. Тя включва елементи като: палта; якета; жилетки; рокли; панталони; поли; блузи. Но когато избирате такива продукти, важно е да се следват някои правила за стил.

Яке – този елемент от женския гардероб класическата посока прилича на едностранно яке от прав класически модел, които следва естествено силуета. Характерна черта на продукта е наличието на тип яке с яка. Дължината му може да бъде различна – да достигне талията или точно под средата на бедрото. Такова разнообразие от стилове позволява на жените да избират дрехи, като се има предвид вида фигура.  Ако горната част на колана е висока, може да се носи без блуза. Във всички останали случаи, под якето, трябва да носите риза, блуза или туника.

Жилетка – в гардероба за дамите този вид строго облекло идва от средата на 19-ти век. Днес съществува голямо разнообразие от жилетки, което позволява да се комбинира с панталони и с пола.

Пола – може би този елемент от дамския гардероб е представен в най-широк асортимент. Първоначално, когато само полата се явява на мода, дължината й достига до глезена. Съвременната пола например може да се колебае малко над коляното или малко под него.  Класическият стил на обличане за момичета и жени предлага интересни поли модели прави, широки, А-образна форма, плисирани и пр.

Панталони – традиционно този елемент от гардероба за жени е прав, но модерните модели могат леко да се стесняват. Характерна черта на панталоните е наличието на джобове. Джобът може да има някои разновидности: стилистите, често ги оформят в рамка.

Блузи – класическите дрехи за дамите имат много общи неща с мъжки гардероб. Това се отнася не само за панталони, но и за блузи, които силно приличат на риза за мъже. Такава блуза е ядрото на класиката, а световните дизайнери предлагат и множество съвременни модели с блуза туника; рокля туника, блуза с V-образно гърло и много други. Но все пак тези стилове не са отражение на истинския класически стил, а по-скоро могат да бъдат приписани на бизнес дрес кода.

Рокли – стандартът на женственост винаги е бил и остава роклята. Ако тя принадлежи към класическия стил, задължително трябва да бъде наполовина подредена, с малко деколте, което да създава представа за елегантност.

В гардероба на всяка жена може да има: малка черна рокля: https://fashioncolors.bg/dreha/damski-drehi/rokli/дамска-рокля-в-черно-с-пайети-на-рамене; Рокля с директно изрязване; А-линия рокля.  Във всеки от тези екипи една жена ще изглежда успешна, делови и самоуверена.

Ако вашият гардероб се състои от такива представителни дрехи, не забравяйте да обърнете внимание на правилния избор обувки. На първо място, моделите от естествена кожа, обувки лодки със стабилна пета и средна височина или плоска подметка са чудесен избор. Преди обувките са били подбрани според чантата, но днес цветът може да съответства на цветовата гама на основното облекло.

Ако сте бизнесмен, който държи лидерска позиция или ако предпочитате да изглеждате стриктно, направете гардероба си по такъв начин, че в него да има елегантни и изискани неща от класически стил.

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *