Ако сте за пръв път в Бали, бъдете подготвени за тези неща

Магичният остров Бали може да предложи толкова много, от оризови полета, вулкани, водопади, красиви плажове, храмове и невероятни ресторанти и барове. Една екскурзия остров Бали за първи път изисква правилно планиране, защото самият остров е огромен и е трудно да се избере в коя зона да отседнете, за да успеете с всичко, което искате да направите по време на вашата тропическа ваканция.

Кога да отидете на Бали?

В Бали времето е топло през цялата година. Има 2 основни сезона: сух сезон (от април до септември) и влажен сезон (от октомври до март). По време на влажния сезон вали почти всеки ден, но обикновено за няколко часа, след което всичко изглежда още по-зелено. Тогава, обаче, става много горещо и влажно.

Натовареният сезон е юли / август, когато е пикът на сухия сезон. Островът е изключително пренаселен и цените на хотелите се вдигат доста в сравнение с останалите месеци. Най-добрите месеци за посещение са май, юни и септември, когато ще можете да се насладите на красивото време без тълпите туристи.

Кои плажове да предпочетете?

Кута – за сърфистите и любителите на партита

Кута се превърна в най-популярната плажна зона в Бали и една от първите части на острова, която започна да се развива за масов туризъм. Районът е особено известен със сърфирането, с няколко дълги участъка от плажове и перфектни вълни целогодишно. Това също е рай за любителите на партита, защото е изпълнен с много барове, клубове и плажни клубове, които организират невероятни партита.

Семиняк – с барове на плажа, луксозни ресторанти и магазини

Семиняк е чудесен район, тъй като е централен и има страхотни плажове, някои от най-добрите ресторанти в Бали, красиви барове на плажа и множество възможности за настаняване, вариращи от бюджетни до луксозни хотели. Той също така разполага с невероятна търговска зона с много бутици, продаващи всичко – от типични сувенири, до модерни дрехи, аксесоари и плажни дрехи.

Убуд – за спокойствие, зашеметяваща природа и релакс

Убуд е едно от най-красивите места и е културен център на Бали с толкова много артисти и местни занаятчии. Това е мястото, което ще ви даде усещане за спокойствие. В красивия Убуд ще срещнете безкрайни оризови полета, маймуни, храмове и местни жители, облечени в техните цветни молитвени дрехи с кошници на главите си, които се молят на своите богове, водопади, вулкани и най-дружелюбните и най-мили местни жители, които някога можете да срещнете.

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *