Баня – организация на пространствата

Насладете се на функционалността на пространството. Уверете се, че всеки детайл е разположен на мястото му и лесно можете да го достигнете. Организацията на пространствата в банята зависи от вашите идеи и интереси.

 

Стилът при организацията на пространствата се определя по няколко логически принципи.

Първият принцип, а може би и основният, е качествени материали.

Когато материалът е приятен на допир, неговите текстури вдъхват увереност и полученият интериор е луксозен. Дизайнерите съветват да не се залага толкова на материали като мрамор или дърво, защото те няма да могат да служат дълго в дадените условия. По-логично е да се използват съвременни материали, които имитират източника им. Що се отнася до мебелите, душа или дори тоалетката, е добре да се заложи на монументалност, надеждност и рационализирани форми. Геометрията на формите при организацията на пространствата е много важна. Направете банята си удобна и функционална.

 

Вторият принцип при организиране на пространствата на баня е необходимостта да се отървете от излишък.

Това означава, че в банята трябва да се съхранява само това, което наистина е необходимо. Струва си да се разгледа внимателно списъка с неща, които обикновено се съхраняват. Едва ли е необходимо да държите дузина чисти кърпи в банята, които само ще заемат място.  Може би пет е достатъчно, а останалите може да складирате в едно общо помещение. Добре е да си зададете въпроса „Имате ли нужда от допълнителни рафтове за малки неща и дали те ще претоварват пространството?“ Може би е по-удобно за вас и вашето семейство да освободите пространство и на друго място например в съблекалнята, коридора или спалнята. Място, което се намира по-близо до банята, така че да бъде удобно при използване? Всичко трябва да бъде добре организирано. Удобството е задължително.
Третият принцип е компилацията на различни материали. Заложете на детайлите.

Комплекс, луксозен интериор се появява с изкусна компилация от материали. Мрамор, дърво, бетон, стъкло, метал. Всички тези повърхности могат да бъдат представени в банята. Плочката с животински, природен  или открит градски печат е все по търсен сред новите тенденции. Детайлите като килими, аксесоари, кърпи, халати играят важна роля при аранжировката на вашата баня. Точно тези детайли могат да бъдат лесно подменени и по този начин ще видите, че банята е станала доста различна.

 

Банята може и трябва да се превърне в едно уютно и релаксиращо място. Не се страхувайте да се експериментирате.

Източник: granitogress.com

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *