За сигурност в жилището – смяна на щрангове


Смяната на щрангове се отнася за всяка една от системите – водоснабдяване, отоплителна и канализационна. Направените преди много години тръбопроводи в жилищните сгради са от метални тръби. В годините на ползване те са корозирали и това има своите последствия. Преди всичко се намалява вътрешният диаметър на тръбите заради образуваната ръжда. Това затруднява движението на отпадните води и все повече отпадъци се задържат, което е причина за честите запушвания на каналите. Влошава се и качеството на топлата и студена вода, както и снабдяването на горните етажи.

Смяната на щрангове е трудна задача и е добре да се прави от професионалисти. Намирането на фирма няма да ви затрудни, защото в интернет ще откриете много предложения. Естествено, вие трябва много добре да разгледате как и с какви инструменти и материали работи съответната фирма, какви са цените и какво включват. Имате възможност и да прочетете отзиви на клиенти, да разпитате приятели. Това е необходимо да се направи, за да осигурите най-добрите професионалисти за смяната на вашите хоризонтални и вертикални тръби.

За да се направи смяна на всички щрангове е необходимо решение на общото събрание на собствениците на апартаменти, защото щранговете са обща собственост и услугата се заплаща от всички. Направената цялостна смяна на тръбите ще бъде по-евтина и с много по-добър ефект, защото се сменят всички тръби от абонатната станция до последния етаж. При смяната на щрангове всяка система си има своите особености. Специалистите определят вида на тръбите, размери, за да се гарантира качествена работа на системата.

Професионалната смяна на вертикални и хоризонтални щрангове ще бъде направена в рамките на един работен ден. Работниците почистват всички отпадъци, получени при смяната – старите метални тръби, строителни отпадъци от разбиването на бетонните плочи. Освен това те ще бъдат извозени на определените за целта места.

При липса на решение на общото събрание, всеки може да си направи смяна на щрангове в собственото жилище. Така процесът е по-сложен и труден, но професионалистите се справят добре. Старите метални тръби трябва много внимателно да се отстранят, за да се осигури стабилна връзка на новите полипропиленови тръби с тези на съседите. На всеки нов щранг се поставя спирателен кран, за да се ползва лесно щранга при необходимост.

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *