Добър геотекстил – добра основа

Геотекстилът е един от най-популярните и използваните строителни материали. Освен, че всички са чули за него е много важно да споменем, че той играе решаваща роля при немалко дейности. Кои са те? На първо място – строителството на автомобилни, пешеходни и железопътни пътища, алеи, отводнителни канали, за подпори на стени и насипи и не на последно място при строителството на сгради. Материалът е създаден, в по-голямата част от производството си, от синтетични влакна, но те могат да бъдат и естествени. Играе няколко роли при строителството, като някои от тях са: заздравителна, разделяща и защитна.

Напоследък доста се говори за проблемите по пътищата. Строят се чисто нови такива и за отрицателно време по тях се появяват неравности, дупки, които се пълнят с вода и се явяват дори животозастрашаващи. Истината е, че атмосферните влияния не оказват толкова голям ”натиск” върху пътната настилка, така че тя да бъде повредена само от това. В голяма част от случаите по време на пътното строителство е бил поставен некачествен геотекстил или пък е бил инсталиран неправилно. Това води до по-нататъшните последствия.  Един от най-добрите и препоръчвани геотекстилни материали точно в тази сфера, са тези в магазини Маркита. Те предлагат различни видове строителни материали, в т.ч. и геотекстили за множество потребления, за които ще се спомене по-долу.

Строенето на ЖП-пътища, също не е лесна задача. Самите влакови композиции тежат много тонове и това оказва напрежение на пътя. Благодарение на геотекстила,  напрежението може да бъде разпределено равномерно и по този начин живота на железопътния път да се запази максимално дълго, без повреди.

Доста популярно напоследък е използването му от земеделците и любителите градинари. Това е така, защото той пропуска въздуха и водата и същевременно се явява като щит, който не позволява да се появят плевели върху почвата. Този вид текстил отново е сред предлаганите продукти на Маркита. Освен, че качеството му е гарантирано, цената определено си заслужава.

Едно от най-добрите предложения за геотекстил на споменатия магазин, отново е свързано със земеделието и градинарството. То се изразява в изключително тънък слой от материала, който се поставя директно върху току-що посадени или млади растения и цветя. Той не ги смачква, а остава на върха на листата, като им позволява да растат и да го избутват нагоре. Пропуска достатъчно количество въздух и слънчева светлина, така че да живеят нормално. От друга страна ги предпазва от природните влияния като градушка, слана, студ, бури и т.н. Още един плюс има в предложението. А той е, че насекомите и други вредители, нямат достъп до вашето растение, което му позволява да расте още по-здраво. Именно благодарение на такъв геотекстил, цветята и растенията се развиват два пъти по-бързо. Ако сте впечатлени от описанието на материала, не се колебайте да потърсите геотекстил Climatic 17 в магазини Маркита.

Там могат да се намерят тези и още много други видове геотекстил. Такъв, който се използва при хидроизолация, строене на алеи и пътни походи, за изолация на корени при строителство на сгради и дренажни системи и др. Всички те са на различни цени и с различни характеристики. От какъвто и геотекстил да имате нужда, магазини Маркита са вашето място, което предлага невероятна комбинация между качество и цена.

 

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *