Когато смяната на щрангове приключи


Смяната на щрангове е на дневен ред в старите кооперации. В това вече никой не се съмнява, но проблемът е, че трудно се решават собствениците на този ремонт. Причините са най-вече организационни, защото това трябва да бъде решение на всички собственици.

Добре е да се гледа оптимистично към резултатите, които ще се получат след смяна на хоризонтални и вертикални тръби във целия вход. Поставените нови полипропиленови тръби са с редица предимства – преди всичко те не корозират, а това е възможност да се ползват години наред. Освен това те са с гладка повърхност, което не позволява да се задържат отпадъци, леки са и лесно се работи с тях. С използването на тези тръби се повишава шума от преминаващата вода, но решението е в качествената шумоизолация.

Смяната на щрангове ви осигурява чиста вода, която достига до всеки етаж нормално. Това е решение на съществуващия в момента проблем на изчакване на водата за горните етажи. Причина за това са старите запушени от корозията щрангове, които затрудняват движнието на водата. Точно това е и причина за честото запушване на каналите, тъй като освен ръжда в канализационния щранг са се натрупали и отпадъци от преминаващите отпадни води. С новия канализационен щранг ще забравите за запушените канали, защото вътрешната повърхност е гладка и не се задържат отпадъци по нея.

Не трябва да се збравя, че смяната на щрангове за целия вход може да се случи само след решение на общото събрание на собствениците на жилища. Общата смяна на щрангове може да се направи от фирма за ВиК услуги в рамките на един работен ден, а това е важно за всички живущи във входа. Без вода ще се остане за кратко време, а сумата за този вид ремонт ще бъде по-ниска, защото фирмите предлагат отстъпка за по-голям обем работа.

Смяната на щранговете ще ви осигури комфорт и спокойствие в жилището. Ще забравите за страха от пукнатините по щранговете, за запушените канали, а ще се радвате на правилното функциониране на всяка от системите – за топла и студена вода, отоплителна и канализационна. Направата на този ремонт е само във ваша полза и е добре да се ориентирате към него по-скоро.

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *