Макси дрехи за пищни дами


В интернет все по-често се появяват онлайн магазини, предлагащи макси дрехи за пищни дами. Дизайнерите предлагат съвременни модели, които умело прикриват недостатъците на някои части на тялото, а разкриват прелестите на други. При избор на различните дрехи с номерация плюс е добре да се обърне внимание на дължина, силует, цвят, материя и основно на модела.

За лятото се предпочитат светлите цветове, но все пак трябва да са преди всичко пастелни, а не ярки и блестящи. Когато е избран подходящ модел и материя, светлите тонове добре очертават фигурата и дамите изглеждат прекрасно. Разбира се, много е важно размерът да отговаря на фигурата. Напълно излишно е да се носят макси дрехи с по-голям номер. Те изглеждат като торба върху силуета и предават още обем, който в случая е напълно излишен. През студените дни са подходящи тъмните нюанси – сиво, кафяво, тъмно сив, син, лилав, черен, които визуално намаляват обема.

Материята, от която се изработват макси дрехите са различни – коприна, памук, тънък вълнен плат, вискоза. За предпочитане са естествените материи, които са приятни на усещане и тялото се чувства комфортно в тях. При избор на дреха голям размер трябва да се обърне внимание и на дължината. За рокли и поли се препоръча дължина около коляното или малко под него. При определяне дължината дамата трябва да се съобрази и с височината си – по-високите дами могат да си позволят дреха с по-голяма дължина.

За добрата визия на пищната дама има значение правилно избрания размер. Опънатата по тялото дреха подчертава всички излишни гънки, а прекалено свободната изглежда като торба и прикрива предимствата на телосложението. Изборът на дрехата трябва да подчертава красивите крака и ръце, пищните гърди или красивата шия.

Понякога проблем създава намирането на връхни макси дрехи. Шуби и якета с някакъв пълнеж правят тялото огромно. За предпочитане са палта по тялото или сака. На пазара има предложения на връхни дрехи с изчистени вертикални линии, без допълнителни елементи, които са подходящи за закръглените дами. За обновяване на гардероба с макси дрехи е необходимо да се подхожда смело, но разумно. Съвременните дизайнери имат добри предложения и трябва да се използват възможностите им.

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *