Многото предимства на трислоен паркет


Трислоен паркет е осъвършенствана паркетна дъска и основната нейна задача е максимално да опрости монтажа на подовото покритие. Направен е от три слоя дървесина, като между себе си са свързани с помощта на високо налягане и повишена температура. При него е изключено появата на драскотини или вдлъбнатини поради своето оригинално производство.

Паркетната дъска от този вид има многобройни предимства пред останалите видове паркет. Това е естествена дървесина с прекрасен външен вид, дълъг срок на експлоатация, има висока устойчивост на износване. Отличава се с добра топлоизолация и шумоизолация, а поставянето му е много лесно. Грижите за него също са лесни.

За да се справите самостоятелно с монтажа на трислоен паркет, трябва да се съобразите с няколко етапа. Подготвителният етап включва подготовка на самия него – той трябва да се климатизира за помещението, където ще се ползва. Да се заравни и подготви повърхността, върху която ще се постави. Помещението трябва да е свободно, да се принесат нужните инструменти и температурата в него трябва да е над 18 градуса. Да се почисти всякакъв прах и други замърсявания.

Най-отговорния етап е поставянето на паркетната дъска. За монтажа има огромно количество варианти и за това вие трябва да сте сигурни как ще го поставите, кой вариант ще предпочитете. За да протече целия процес на самостоятелното поставяне на трислоен паркет на ниво, без неприятности, а и с желания успех, много е важно да отчитате всяка особеност на трислойната дъска и да се съобразявате с полезните препоръки на производителя. Преди покупката на паркетната дъска проверете кой е производителя и какви са нейните характеристики. Ремонтната работа трябва да започнете след внимателна и задълбочена подготовка. Това ще улесни целия процес на поставянето на подовото покритие.

Обикновено трислоен паркет се поставя по специална технология, за това, ако не сте уверени, че можете сами да се справите, потърсете професионалист. Много често производителят или продавачът предлагат професионалисти за тази работа. В края на раищата вие влагате много средства в закупуването на този прекрасен вид подово покритие с надеждата да ви радва много време и не си заслужава да правите компромис с монтажа му. Не трябва да се забравя, че всяко подово покритие от естествена дървесина дължи дългата си употреба на качествения монтаж и последващите грижи за него.

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *