Необходимост или престиж са яхтите


Яхтите имат своите почитатели. За да се развива бизнес, свързан с плавателни съдове, те са необходимост. За любителите на ветроходството и спокойните разходки по морето са показател за престиж. Различни интереси, различни гледни точки. Независимо от целите и задачите, които стоят пред бъдещите собственици на яхти винаги има предложения. Предлаганите моторни и ветроходни плавателни съдове са различни модели, с различна мощност.

Това изисква от всеки, който е решил да си купи яхта да е наясно за какво ще се ползва, колко време ще се ползва, колко човека ще се намират на плавателния съд. От тези фактори зависи колко голям трябва да бъде плавателния съд, брой каюти, товара, който може да се поеме, защото трябва да има запаси от гориво, вода, хранителни продукти.

Към избора на яхти трябва да се подхожда внимателно след уточняване на всички критерии за покупката. Разбира се, яхта може и да се вземе под наем, което в някои случаи е по-изгодно, защото няма да се правят разходи за зазимяване и съхраняване. Все пак съвсем друго е да си собственик на яхта – това го може само човек с много пари – бизнесмен от класа или политик. На това вече му се казва престиж. Яхта с красив дизайн, последен модел, мощна, бляскава с всички екстри в каютите, това е реализираната мечта на хората с достатъчно бюджет.

За тези с по-малък бюджет има предложения втора ръка плавателни съдове. Не трябва да ни разбирате погрешно – и за тях са необходими значителни суми. Това са яхти с отличен външен вид и с добри технически показатели. Брокерите на известни яхт клубове предлагат плавателно съдове след направен технически преглед и доказана пълна изправност.

При решение за покупка на моторна или ветроходна яхта трябва много добре да се направи равносметка на разходите, защото те не се свеждат само до закупуването. От тук започват и верига от разходи – гориво, технически прегледи, поддръжка, зазимяване, съхраняване и още много други, които ще се появят по време на ползването.

За повече информация може да разгледате в интернет предложенията на различните яхт клубове. Те са показали в каталозите си различни модели яхти – моторни и ветроходни, нови и втора ръка. Успешен избор!

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *