Няколко основателни причини да декорирате банята си в зелено

Един от най-жадуваните цветове в интериора на банята е прекрасното зелено. Интериорните дизайнери и психолозите са на мнение, че той е предпочитан предимно от спокойни и уравновесени личности. Всъщност светлозеленият цвят в банята може да добави много свежест и да придаде особено оригинален вид на декора. Затова, ако си мислите дали е добра идея да украсите банята в зелено, отговорът е да, да и пак да!  Ще постигнете атрактивен външен вид и нито за миг няма да съжалявате за избора си.

Независимо дали сте решили да вземете релаксиращ душ или да се насладите на топла и уханна вана в уютната си баня, обаче, ще е необходимо да отбележите и вземете под внимание всички плюсове и минуси на този цвят и неговите нюанси.

Предимства и недостатъци на зеленият цвят

Зелената баня има своите предимства и недостатъци. Предимствата са следните:

Зеленото символизира единство с природата. Този цвят напомня за пролетта и лятото, а използването му в адекватни количества значително ще подобри естетиката на всяка баня.

Ако за вас, например, домашните спа процедури са начин да се отпуснете и да си възвърнете отново жизнените сили, похабени през деня, тогава няма нищо по-добро от това, да декорирате банята в зелено.

Този цвят е универсален избор за големи и  малки помещения, тъй като не ограничава визуално пространството, както някои други негови „събратя“.

А сега да отчетем и недостатъците на зеленият цвят в декора на банята:

Прекомерната употреба на зелен цвят няма да допринесе за създаването на уютна атмосфера.

Ако сгрешите при избора на нюанс, може да постигнете точно обратното на релаксиращия ефект, който търсите.

Защо зеленото ни кара да се отпуснем, освежава и ободрява?

Много хора си задават въпроса, защо банята, издържана в зелени цветове, оказва освежаващ и ободряващ ефект? Ето и отговорът – зелените тонове въздействат положително върху всеки. Много хора ги свързват с природата, така че този цвят им дава енергия и сила. Светлите нюанси на зеленото ни въздействат на подсъзнателно ниво, вдъхвайки ни надежда, радост и самочувствие. Освен това използването на този цвят в интериорния дизайн е пряка стъпка към богатство и просперитет.

Източник: https://plochki-za-bania.com/

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *