Предимства на плисе щорите


Произвеждат се най-различни видове щори – нагънати, такива на дупки, вертикални и т.н. От тях най-известни и купувани са нагънатите или така наречените плисе щори. Те имат доста плюсове и минуси. Този тип изделия могат да бъдат в най-различни цветни разновидности и размери, за това са и най-предпочитани. Все пак всеки прозорец има нужда от сянка, а какво по-хубаво от това от него да се люлеят едни красиви и в същото време ефективни нагънати конструкции.

Качеството на плисе щорите е много високо, въпреки че са малко трудни за почистване и нямат способността да ограничават топлината, която идва от прозореца в стаята през горещото време. За сметка на това, те са изключително съобразени с бюджета на всекиго. Те филтрират слънчевата светлина, така че тя да осветява помещението, но да не се превръща във ваш дразнител. По външен вид много си приличат с обикновените, но има малка разлика със самото им повдигане и събиране. Шнуровете на нагънатите изделия са ясно видими и от вътрешната, и от външната страна на стаята. Това е причина на местата, където се виждат те, да прониква тънка нежелана светлина.

Много хубав плюс на плисе щорите е, че се предлагат в широк спектър от тъкани на пазара. Също така имат различни типове повдигане – стандартно, с непрекъснати шнурове и безжично повдигане, което е най-популярното. Макар и да са по-евтини от много други видове, нагънатите придават мекота и текстура на прозорец по начин, по който по-твърдата повърхност не може. Специално за родителите с деца някои плисе щори могат да бъдат направени без кабели, както са повечето модели, за да сте сигурни че сте напълно обезопасили дома си. Някои цветове на този вид изделия са предназначени за филтриране на светлината, а други директно я блокират. Ако желаете да затъмните помещението възможно най-много, има производители, които предлагат нагънати конструкции с пълно блокиране на светлината.

Както виждате, плисе щорите имат много предимства, които да ви подтикнат към закупуването им. С това решение няма да сгрешите, а даже напротив – ще допринесете за интериора в дома си или на работното ви място, като заедно с това ще се отървете от нежеланата слънчева светлина.

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *