Пътна помощ при проблем с акумулатора или запалване на автомобила

В най-злощастния момент и особено през зимата шофьорите имат проблем – колата няма да запали поради ниско зареждане на акумулатора.

Когато собственикът на колата бърза да стигне до работа и няма кой да запали колата наоколо, възниква въпросът: как бързо да заредите акумулатора и да стартирате колата, особено при силен студ? Ако изпитвате трудности на пътя може да се свържете с нас и да разгледате повече за нашите услуги за пътна помощ в София и Софийска област.

Най-безопасният начин е да заредите акумулатора от преносимо стартово зарядно устройство.

Как да запаля колата си ако акумулатора е изтощен?

Изтощеният акумулатор може да бъде заредена по няколко начина:

 

1.Да заредите акумулатора от зарядното устройство

Трябва да извадите акумулатора, да я занесете в зарядното устройство и да я заредите. Той обаче е достъпен само ако има зарядно устройство за стартиране и ако колата не стартира близо до къщата или гаража.

 

2.Да заредите акумулатора от друга кола

Можете да опитате да стартирате колата с помощта на други шофьори. За да заредите, ще трябва да намерите кола с подобен (или по-голям) мотор по отношение на обема и същото напрежение и да я запалите от акумулатора си, спазвайки основните правила за зареждане.

3.Да се обадите на техник от пътна помощ за насоки или за посещение на място.

Ако не сте успели да използвате някой от тези методи, трябва да се свържете с службата за пътна техническа помощ и да се обадите на специалист, който гарантирано ще реши проблема възможно най-скоро.

Акумулатора може да се разрежда при различни условия. Услугата за запалване на автомобил в София може да е необходима, ако колата стои дълго време с включени светлини, течовете в електрическата верига могат да причинят дефектна аларма.

Възможно е шофьорът да е слушал музика дълго време с изключен двигател или акумулатора просто да е изчерпала ресурса си.

Въпреки разнообразието от причини, нашият майстор бързо ще съживи акумулатора и ще стартира двигателя на автомобила.

Услугата „запалване на автомобилен акумулатор“ се предоставя с помощта на преносимо зарядно устройство за стартиране с необходимото изходно напрежение 12/24 волта, чиито проводници са свързани към клемите на акумулатора.

Тази процедура е достатъчна, за да стартирате машина, която дълго време е била на празен ход.

Обаждането се изпраща до квалифицирани работници със знания за проектирането на електрически вериги. Техникът ще запали акумулатора на автомобила евтино, без да навреди на електронните системи на автомобила. Грешките, направени дори при толкова проста процедура, могат да доведат до последствия и да се проявят в най-неочакваното време, поради което само професионалистите трябва да се доверят на превозните средства.

 

Стартер на акумулатора

Сервиз за запалване на акумулатора на място

Ако шофьорът е станал жертва на обстоятелства, нашата компания ще може бързо и евтино да запали автомобилна акумулатора в …

 

Как правилно да запалите автомобил от друга кола?

За да „запалите“ акумулатора от акумулатора на друго превозно средство, трябва не само да намерите шофьор, готов да помогне, но и да извършите следните действия:

Помолете шофьора на втората кола да кара до разстояние, достатъчно за свързване на акумулаторите със специални проводници.

Изключете размерите, фаровете, вътрешните светлини, мултимедийната система. Това няма да ускори процеса на зареждане, но ще улесни стартирането на акумулатора.

Свържете положителния полюс на заредения източник с “плюс” на разредения.

Свържете “минуса” на донорната акумулатора към отрицателния полюс на зарежданата акумулатора или към голата метална повърхност на автомобил, който се нуждае от осветление.

Пътна помощ в София и Софийска област

Деактивирайте алармата, ако се включи след свързване на акумулатора.

Уверете се, че проводниците не се допират един до друг.

Стартирайте двигателя на автомобила, чиято акумулатора е заредена, и изчакайте от 5 до 10 минути, докато мъртвият акумулатор се презареди.

Изключете двигателя и запалването на донорската кола и се опитайте да запалите колата си.

Ако двигателят не стартира, проблемът не е в акумулатора. Можете да проверите това, като повторите процеса на „осветление“, като увеличите времето за зареждане до 15 – 20 минути.

След като стартирате двигателя или откриете, че причината за неизправността няма нищо общо с мъртъв източник, изключете проводниците от клемите на акумулатора.

На първо място, изключете проводника от отрицателния полюс на всеки източник, след това изключете положителните клеми на батериите.

Мерки за безопастно при съживяване на акумулатора

Необходимо е да се използват само изправни проводници с надеждно запоени крокодилски скоби. Оптималната дължина на кабела за презареждане е 3 м, препоръчителният материал е мед.

 

Струва си да свързвате батериите само при запалено запалване на двете превозни средства. Неспазването на правилото може да повреди електрониката на превозните средства.

 

Ако решите да извършите процедурата сами от друга кола, важно е да запомните в кои случаи не трябва да запалвате акумулатора:

  • ако акумулатора или окабеляването на автомобила получател са повредени;
  • ако токът на акумулатора на получателя е по-висок от тока на акумулатора на донора;
  • ако напреженията на акумулатора не съвпадат;
  • не презареждайте акумулатора при силен студ;
  • невъзможно е да стартирате двигателите на двете машини едновременно, със свързани електрически вериги;
Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *