Рафтинг – едно уникално приключение

Рафтинг

Рафтинг

Ако и вие като мен обичате да приключенствате сред природата, значи със сигурност ще харесате рафтинга. Докато не го пробвате, няма да усетите невероятната тръпка да се носите по течението и да виждате невероятни пейзажи около себе си. Избраният от вас рафтинг клуб, ще предостави пълно оборудване, а също така и опитен треньор, който да бъде с вас и компанията ви през цялото време. Последният ще контролира събитията и всичко ще протече нормално.

Разбира се, ако сте аматьори не се притеснявайте, защото рафтингът има степени на трудност. Не е казано, че моментално трябва да се превърнете в каскадьор, който ще се бори и с най-упоритите течения. Първият клас, от който аз съм стартирал предлагаше речни спускания за начинаещи, където идеята е по-скоро запознаване с природата без бурни бързеи и други екстремни преживявания. Тук също има емоция, която ви препоръчвам за навлизане в материала.

Клас две вдига летвата и вие се изправяте пред по-бързите води. За пръв път ще се срещнете с бързеите в широката река, където ще правите различни видове маневри. Това между другото се води за основната степен при рафтинг използвана за навлизането в екстремния спорт. Не се тревожете няма нищо страшно, нали все пак сте дошли за купона.

При положение, че се чувствате готов за следващото ниво, опитайте клас три. В случая става дума за силни течения, бурни води и някои препятствия, които ще се наложи да преодолеете. Стигнете ли до този момент, то почти сигурно ще станете фенове на тези екстремни изживявания.

За истинска тръпка аз предлагам четвъртата степен на трудност, която може да опитате, след като сте минали горните три. Предполага се, че вече може да владеете лодката и сте придобили умения за справяне с по-опасните трасета. Аз лично съм се научил добре и сега не ми прави впечатление, дори бих желал да премина на горното ниво.

Петият и шести клас са за професионалисти, но ако имате време да се занимавате съм сигурен, че ще стигнете до този момент. Неизбежно е имайки се предвид какви страхотни емоции предлага рафтингът.