С какво можем да улесним нощното виждане?

Мнозина са използвали някое приспособление за нощно виждане, други само са виждали, а трети само са чували за такива уреди. Малцина, обаче, са наясно как са устроени тези прибори.

Ако започнем от наименованието им, веднага става ясно с каква цел се използват – предимно за прихващане на военни цели, за лов или за нощни снимки и наблюдение.

Continue reading “С какво можем да улесним нощното виждане?” »

Опознай Рибарица

РибарицаРибарица е най-красивото село в рамките на Тетевенската община. Населението му е около 1400 души. Селото се намира в полите на Стара планина, на 600 метра надморска височина, и на разстояние 12 км от Тетевен.

Това също е и едно от най-дългите села в границите на България. Неговата дължина е 12 км, а сградите му се намират по поречието на река Бели Вит. Още на влизане в селото, високо на една скала, в дясно от пътя може да видите символът на Рибарица – Рибарчето. То представлява бронзова статуя на малко момче с въдица в ръка.

Continue reading “Опознай Рибарица” »

Съвети за покупка на металотърсачи

Металотърсачите мога да бъдат използвани за различни цели, от намиране на ценни метални предмети до откриване на електрически кабели в стените на жилището. Continue reading “Съвети за покупка на металотърсачи” »