За силата на био етеричните масла


За доброто психично здраве допринасят качествените био етерични масла. Те се получават от растенията чрез парна дестилация. Има и други начини за тяхното извличане от растенията, но най-висококачествени масла се получават чрез парната дестилация. Количеството получено масло от единица суровина е много малко, което определя и високата им цена. Continue reading “За силата на био етеричните масла” »

Особености при избор на ъглови и прави дивани


Диваните са основна мебел в гостната, а напоследък все по-често се срещат и в кухнята. Това тяхно широко приложение се дължи на практичното им ползване. Използват се и като интериорно решение, и в офисите. Голямо е разнообразието в зависимост от формата – ъглови, прави, кръгли. Всеки един от видовете се характеризират със свои особености, предимства и недостатъци, но всички те са функционални. При избора им трябва да се подходи внимателно като се имат предвид редица фактори. Continue reading “Особености при избор на ъглови и прави дивани” »

Когато отпушване на канали е сериозен проблем


Много често на домакините им се налага да влагат сетни сили за да накарат мивката да си свърши работата. Запушените канали са винаги повод за лошо настроение и много труд. Често се правят опити да се отпушат с подръчни материали, със стари проверени във времето методи, но не винаги отпушване на каналите е ефективно. Continue reading “Когато отпушване на канали е сериозен проблем” »