Направихте ли своя избор за професионален домоуправител


Професионалният домоуправител е професия, която се появи на пазара на труда през последните години. Причина за появата е все по-трудния избор на управител на общата собственост в жилищните кооперации. По закона за управление на общата собственост всеки вход трябва да има представител, който да води домовата книга, да отговаря за състоянието на общите части както и за спазване правилника за вътрешния ред. Continue reading “Направихте ли своя избор за професионален домоуправител” »

Лесно е с пари до заплата без лихва


Точно когато реши човек, че този път ще успее да вържи двата края до заплатата тогава изкача разход, който не търпи отлагане. Иди и търси пари от приятели преди заплата – мисия невъзможна. Единствено на небанковите институции за бързи кредити може да се разчита при такива ситуации. Хубавото е, че може и понякога да се вземат пари до заплата без лихва. Continue reading “Лесно е с пари до заплата без лихва” »

Професионален домоуправител – гаранция за добро управление


Изборът на професионален домоуправител ви осигурява спазване на закона за управление на етажната собственост. На всеки му е ясно, че когато законите се спазват всичко е в границите на нормалното. С професионалното управленив във вашата кооперация ще се установи ред, който да гарантира спокоен живот, без излишни разправии. Continue reading “Професионален домоуправител – гаранция за добро управление” »

Болезнена ли е глаукомата?

Независимо дали болката е свързана с глаукома, състоянието може да доведе до пълна загуба на зрението, ако не се лекува правилно.

“Крадецът на зрението”

Най-често срещаната форма на глаукома, първичната откритоъгълна глаукома, обикновено не е болезнена. Ето защо глаукомата често се нарича „крадец на зрението”. Няма симптоми, които да подсказват за факта, че има постоянно увреждане на зрителния нерв. Периферното или страничното зрение може да бъде увредено, но това не е забелязано от много пациенти с глаукома до прогресиране на заболяването.

Continue reading “Болезнена ли е глаукомата?” »

За ред в жилището – смяна на щрангове


Смяната на щрангове е един от необходимите ремонти в старите жилищни сгради. Причината са старите метални тръби, от които са изградени различните тръбопроводи. С годините на ползване старите щрангове са корозирали и създават проблеми. Все по-често се запушва канализационния щранг, а водата е с намален дебит и трудно стига до високите етажи. Continue reading “За ред в жилището – смяна на щрангове” »