Амбициозен сватбен фотограф: Пътят към успеха!

Описание:

 

Статията предоставя съвети за начинаещ фотограф за сватбена фотография.

Как да изберем най-добрият сватбен фотограф в София?

 

Замисляли ли сте се какво е сватбена фотография ? Какви професионални качества трябва да притежава фотографът, за да заснеме всички акценти и да получи снимки с прилично качество? Какво трябва да се разглежда на първо място, как правилно да се състави композиция и дори бързо? За това ще ви разкаже тази статия.

Continue reading “Амбициозен сватбен фотограф: Пътят към успеха!” »

Кой матрак е най-добър за мен?

Всеки има свое виждане за това какво означава комфортен сън. Кои видове матраци са подходящи за хора с наднормено тегло, на какъв матрак е по-добре да си почива бременната жена, как да изберем модел, ако страдаме от безсъние или проблеми с гърба – това са само част от безкрайния списък с въпроси, които тревожат купувачите.

Критерии за избор на матраци

Матраците не бива да се купуват на случаен принцип или спонтанно. Тези, които се интересуват от покупката на един наистина полезен за тях продукт, трябва да се ръководят от следните критерии:

Степен на твърдост

Еластичността на матрака осигурява равномерна и анатомично правилна опора за тялото по време на сън, заради това и този параметър е сочен от специалистите като най-важен. В този смисъл е невъзможно да се даде универсален и категоричен отговор на въпроса кой матрак е най-добър – всичко е въпрос на това, какви са личните потребности на този, който ще го използва.

Конструкция и пълнеж

Пружинен матрак или матрак без пружини, латекс или ортопедична пяна, кокосова или полиуретанова пяна или пък съчетание от няколко материала – днес производителите предлагат стотици и дори хиляди комбинации от изкуствени и естествени пълнители, със или без пружини. Всеки от тях придава на матрака специални свойства – мекота или висока еластичност, зонална твърдост или анатомична опора.

Размери

Дължината, ширината и височината, съответстващи на размера на леглото, осигуряват правилното положение на матрака върху основата и правилното му използване – благодарение на това можете не само да създадете удобна среда за сън, но и да удължите живота на вашия матрак.

Производител

Обърнете внимание както на марката, така и на мястото на производство. Продуктите от известни големи марки са по-надеждни и имат всички подходящи гаранции. Закупуването на матраци от малко известна марка също може да е успешно, но, преди покупката се информирайте подробно за състава на продуктите.

Цена

За доста хора отговорът на въпроса „кой матрак е най-добър за мен“ се крие в цената. Но дали подобни икономии са разумни? Спомнете си какво казва народната мъдрост за евтините покупки – те винаги ни излизат най-скъпо.