5 неща, които съсипват вашата вечеря

Някои домакини така и не могат да разберат къде грешат в готвенето и не смеят да рискуват в къщи. Храненето в ресторант всяка вечер е скъпо и не е здравословно. Още по-сложно става с придвижването. Задължително трябва да се използва услуга Drink and drive, за да не нарушавате закона и да не си навредите.

Все пак, кои са основните грешки, съсипващи усилията ви?

Преварявате нещата

Това често може да се свежда до липса на опит и ще подобри повече ястията, които готвите, но ако са минали години и все още не можете да се оправите, използвайте таймер!

Избирате грешна рецепта

Вечерята по средата на седмицата не е времето да изберете ястие, което отнема 3 часа или да влезете в ролята на готвач в ресторанта. Уверете се, че вашата рецепта е проста и може да бъде изпълнена от началото до края за около 30-45 минути.

Не планираш напред

Паниката, купувайки вечеря точно преди да се приберете от работа, може да ви остави с куп съставки, които не си подхождат или с гадна готова храна. Звучи странно, но хората, които предпочитат да не ядат едно и също нещо всяка вечер, могат да планират храненето си около билки и аромати.

Не използвате фризера

Въоръжете се със замразени съставки, които можете да приготвите направо от фризера. Замразените скариди, рибното филе, спанака и дори добрите стари чипсове на фурна могат да се приготвят бързо и с няколко пресни съставки.

Не си оставяш достатъчно време

Има много съвети за предварителна подготовка, които могат да ви помогнат да направите времето си за готвене по-кратко. Например, запасете се с предварително нарязани зеленчуци и направете определено количество основни сосове и ги замразете, за да ги използвате друг път.

Ако наистина мразите процеса на готвене вечер, защо не инвестирате в добра бавна готварска печка ? Има много вкусни рецепти, които можете да осъществите едновременно, преди да тръгнете за работа и да сте готови, когато се приберете!

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *