8 правила за носенето на елегантен мъжки костюм

Има някои съвети, които правят завършения вид на мъжа в мъжкия костюм. Кои са те, предлагаме ви да разберете сега:

Мъжко сако

Този елемент от костюма не трябва да е твърде тесен. Сакото трябва да е подбрано така, че да стои леко свободно. Когато сакото е с няколко копчета, долното винаги трябва да е разкопчано. Когато мъжът иска да седне, всички копчета на сакото може да се разкопчаят.

По-добре е да изберете едноцветен костюм. Реверите трябва да са с определена ширина – от 4 до 8 см. Това зависи от ръста и телосложението на мъжа. Днес саката с два реда копчета отново са на мода. Те трябва да се носят с всички закопчани копчета.

Мъжката риза

Бялата риза винаги е сигурен залог. Съществува определено златно правило, за да не се сбърка с избора на цвета на ризата, а именно тя трябва да е избрана с няколко тона по-светли от цвета на самия костюм.

Вратовръзка

Тя трябва да е съобразена с цвета на костюма. Цветовете на трите елемента трябва да са хармонично съчетани в изображението. Става дума за: вратовръзка, костюм и риза. Например, тъмносин костюм и светлосиня риза. В този случай ще е подходяща бургундска, зелена или тъмносиня вратовръзка. Не забравяйте за ширината на вратовръзката. Тя трябва да е подобна на ширината на ревера в сакото. Трябва да внимавате за връзките с ярки цветове и с пъстри шарки. В повечето случаи те правят образа на мъж доста глупав.

Колан

Класическият модел е плосък колан с ширина не повече от 3 см. Страхотно е, когато коланът е изработен от кожа и съответства на обувките. Често се използва колан от крокодилска кожа, който няма изкуствен блясък. Токата на колана може да е най-простата, изработена от жълт или стоманен метал. Всичко ще зависи от цвета в частите на часовника. Токата не може да преминава през ръбовете на колана с повече от няколко мм.

Часовник

Този аксесоар винаги е смятан за подходящ за мъже. Размерът се избира, според ширината на китката. По-добре е да изберете прости модели с гладко, класическо тяло. Според традицията каишката на часовника трябва да приляга толкова плътно към ръката, че да не се виждат под ризата. Не носете обемен спортен часовник с класически мъжки костюм.

Обувки

Дерби и Ришельо се комбинират най-добре с мъжкия костюм. Те могат да са абсолютно гладки или не толкова. Носът на обувката трябва да е леко заострен, твърде кръгъл или остър не е подходящ. Lacquer Derby не трябва да се носи с ежедневен костюм. Те са подходящи само за вечерен смокинг. Може да носите черни обувки под черен или сив костюм. Позволено е да носите кафяви обувки под синьо или туид цвят на дрехи.

Панталон

В традиционния смисъл панталонът трябва да пада леко над обувките. Задните ръбовете на панталона, трябва да са представени с равна повърхност, без допълнителни гънки. Ширината на краката ще зависи не само от телосложението, но и от модните тенденции. Дългокраките мъже, без наднормено тегло могат да си позволят умерено тесни панталони. В седнало положение не трябва да притискат прекалено много прасците. По-широките панталони са подходящи за едри мъже. Те визуално ще коригират фигурата.

Чорапи

По-добре е да изберете цвета на чорапите по такъв начин, че да съответства на цвета на обувките, а не на панталона. Дължината на чорапа, трябва да е достатъчна, така че голите крака да не се виждат, когато седите. Не трябва да избирате модели чорапи с шарка. Тази опция е неподходяща за бизнес костюм.

Когато вече сте запознати с тези правила може да сте по-уверени в аранжировките си!

Получавай всички публикации от блога ми на твоя имейл

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *